Vi är en av landets största aktörer inom Rusta och Matcha

I 25 års tid har vi på Arcus jobbat för att utbilda, inspirera, motivera och vägleda arbetssökande ut i arbetslivet. Vi är en pålitlig och trygg väg till sysselsättning för människor som av olika anledningar står utanför arbetsmarknaden.

Vill du som så många andra ta del av vårt stöd?

Prata då med din handläggare på Arbetsförmedlingen och hör om du kan vara aktuell för tjänsten Rusta och Matcha hos oss på Arcus!

Vem kan delta i tjänsten?

Rusta och matcha är för dig som kan jobba, men som behöver extra stöd för att hitta jobb eller börja studera.

Vad ingår i tjänsten?

  • Att skapa bra, informativa och personliga CV och personligt brev. I ditt CV hjälper vi dig beskriva dina erfarenheter, kunskaper och personliga egenskaper som du vill lyfta fram. Våra handledare har lång erfarenhet av att jobba med framtagning av CV och personliga brev och stöttar dig med tips och inspiration för att just ditt CV ska sticka ut hos arbetsgivaren.
  • Vi har företagsnätverket. I dagens digitala värld kan du hitta jobben på många olika sätt, allt från traditionella annonser till de personliga kontakterna. Hos oss hjälper vi dig undersöka hur ditt egna nätverk ser ut, samt att du får tillgång till vårt företagsnätverk. Allt för att hitta rätt arbete för dig.
  • Vi intervjutränar dig, genom rollspel, övningar mm så hjälper vi dig att känna dig trygg och bekväm under dina anställningsintervjuer. Vi hjälper dig förstå processen och hur intervjun går till.
  • Din egna resa, din personliga utveckling.  Hur ser din motivation ut? Var mår du som bäst? När väcks dina intressen och hur kan de stötta dig i att hitta ditt nästa jobb? Vi hjälper dig förstå dina styrkor och svagheter och hur vi kan hjälpa dig att utvecklas till ditt bästa jag.

Vad sker efter Rusta och Matcha? 

Fokus i tjänsten är att hjälpa Dig att hitta ett jobb eller en utbildning som matchar dina tidigare erfarenheter, förutsättningar och behov. Ibland går matchningen fort och ibland tar det lite längre tid. Du får minst sex månader att gå på Rusta och matcha hos oss, efter det gör du en utvärdering med Arbetsförmedlingen.

Så här arbetar vi för att du ska nå ditt mål:

Man som anställer kvinna

Arbetsgivarkontakter

Arcus har ett stort nätverk av arbetsgivare och utbildningskontakter, vilket är en förutsättning för vår framgång, vilka hela tiden utvecklas och underhålls.
Arcus arbetar mycket nära arbetsmarknaden och har återkommande rekryteringsträffar i våra lokaler med arbetsgivare och utbildningsanordnare i behov av att anställa eller ta in nya elever.

På detta sätt får du, på ett enkelt och naturligt sätt, en möjlighet att presentera dig för arbetsgivare eller ansöka till en utbildning direkt i våra lokaler.

Kvinna som ler

Kompetenta och engagerade jobbmatchare & studievägledare

På Arcus arbetar de mesta kompetenta medarbetarna som drivs av våra värderingar och mål.

På Arcus är vi professionella, agila, goda förebilder och engagerade. Alla Arcus jobbmatchare och vägledare stödjer dig i de insatser du behöver genomgå för att nå ditt mål som kan vara allt från att ta fram professionella ansökningshandlingar, intervjuträning eller motiverande samtal.
Vi utgår från dina specifika behov!

Arcus modellen

Arcusmodellen

Arcusmodellen visar hur vi arbetar och är en förutsättning för enhetlig och professionell leverans. Den kvalitetssäkrar vårt arbete och säkerställer att vi hela tiden arbetar med rätt fokus – mot jobb eller studier.  Modellen är resultatfokuserad där du som individ står i fokus och där varje samtal leder processen framåt.

Glad kvinna som fått anställning

Resultatfokus

På Arcus har vi 100 % fokus på resultat! Enligt Arbetsförmedlingens egen statistik hjälper Arcus fler deltagare ut i arbete än övriga leverantörer i branschen. Detta är något vi är mycket stolta över! Vårt jobb är nämligen att hjälpa dig att hitta ditt jobb!