Arcus kunder och uppdrag

Sedan starten 1997 har Arcus genomfört ett stort antal projekt alla med syfte att preparera och förbereda arbetslösa att komma in och varaktigt etablera sig på arbetsmarknaden. Vår största kund är Arbets-förmedlingen men vi har också uppdrag tillsammans med kommuner, ESF och Omställningsfonden.

Om oss och vår Historia

Arcus startades i Skövde 1997. I dag finns våra kunniga medarbetare på över 140 orter i Syd- och Mellansverige, redo att hjälpa våra deltagare ut i arbetslivet. Trots att verksamheten vuxit så mycket har vi lyckats behålla vår själ. Våra professionella och lyhörda handledare har såväl lång erfarenhet som breda kontaktnät. De lotsar med van hand deltagarna vidare mot nya mål. Det personliga och uppriktiga bemötandet är viktigt för att kunna vinna förtroende och öppna för lärande. Vi ser hela människan – alla egenskaper, styrkor och utvecklingsområden. Vi möter varje individ där han eller hon är i dag för att sedan tillsammans kunna ta steget vidare.

Om oss och vår personal på Arcus

Vårt uppdrag är viktigt!

Vårt uppdrag för ökad sysselsättning och integration är viktigt för ett fungerande samhälle. Det ställer stora krav både på oss och våra samarbetspartners. Arbetet förutsätter en bra och nära kontakt med näringslivet. Vi arrangerar kontinuerligt branschträffar, jobbmässor och seminarier för att stärka och utöka vårt nätverk – lokalt och regionalt men även nationellt. För oss är det en självklarhet att våra samarbetspartners delar vår värdegrund och tro på människan. Vårt nära samarbete med exempelvis yrkesutbildare, Komvux, folkhögskolor, högskolor, praktikplatser, arbetsgivare, föreningar och organisationer är en viktig del av framgången.

Vi deltar aktivt i ett nationellt nätverk av arbetsgivarringar och arbetar dagligen med till exempel medflyttarstöd, rehabfrågor, arbetsprövningar, jobbrotation samt in- och utlåning av personal vid arbetstoppar. Vår roll är vägledande, utbildande och rådgivande, men i vår kontakt med näringslivet förmedlar vi också allt fler jobb. Tillsammans ger vi människor möjlighet att växa!

Läs mer om oss på Arcus

Möt några av våra medarbetare

På Arcus är vi otroligt stolta över våra kompetenta och professionella medarbetare. Hos oss har vi en stor bredd av kompetenser och utbildningsbakgrunder, här finns allt från före detta rekryteringschefer, egenföretagare, HR- och personalvetare, Studie- och yrkesvägledare och mycket mycket mer. Bland våra ca 270 medarbetare talas fler än 30 olika språk. Vi är helt övertygade om att det är våra olika bakgrunder som utgör en av de främsta nycklarna till vår framgång.

 

Jessica Linden medarbetare på Arcus
Jessica
Regional controller
Jessica Lindén har arbetat på Arcus sedan juli 2020. Hon är stationerad på kontoren i Växjö och Tingsryd men hennes regions område sträcker sig från Osby till Oskarshamn. Hon har haft möjlighet att testa flera olika roller under sin tid här på Arcus, både som handledare, samordnare men nu som regional controller. Jessica beskriver sina dagar som händelserika, fulla med teamwork och väldigt lärorika.Hennes arbete innebär att säkra Arcus kvalitetsarbete och att vi följer det avtal vi har med Arbetsförmedlingen. Hon introducerar även ny personal, arbetar för att Arcus ska nå sina resultat och finnas som stöd för hennes kollegor vid knepiga frågor. Något som är en viktig egenskap i rollen som controller är tydlig kommunikation. Man måste kunna förmedla information så att alla kan förstå och ta till sig den. Kommunikation är även två vägar och det är viktigt för henne att hennes kollegor ska känna att dem kan vända sig till Jessica med frågor eller vid behov av hjälp.Jessica har tidigare studerat Human Resource Management på Linnéuniversitetet i Kalmar och gillar att ständigt utvecklas. Hon säger: - På Arcus händer det saker hela tiden vilket utmanar en och man får möjligheten att arbeta brett i sin roll oavsett vilken roll man har. Det finns även utrymme för att vara kreativ och komma med nya idéer.Det Jessica tror för att man som deltagare ska kunna etablera sig på arbetsmarknaden är Utbildning! "Fler och fler yrken kräver någon form av utbildning och för mig är utbildning en genväg i karriären. Utbildning är en investering i dig själv och din framtid. Det är även viktigt att vara öppen för alla typer av yrken oavsett tidigare utbildningsnivå."Det bästa med att jobba på Arcus enligt Jessica är att det händer mycket. Hon trivs i en föränderlig miljö där den ena dagen verkligen inte är den andra lik. Att kunna vara kreativ, lära sig nya saker och att styra upp sina egna dagar gör att man känner frihet under ansvar. Den viktigaste egenskap en bra kollega ska ha enlig Jessica är att vara engagerad i sitt arbete, vara hjälpsam, inte rädd för att be om hjälp och vara prestigelös ("vi är ett team och lyckas bäst som ett team").
Läs mer
Elin Adolfsson
Elin
Karriärkonsult
Det här är Elin och hon arbetar som karriärkonsult på Arcus i Ronneby och Karlshamn sedan oktober 2021. Hennes roll som karriärkonsult innebär att hon stöttar och matchar människor ut mot arbete eller studier. Hon är den som har nära kontakt med deltagarna och lyssnar in deras behov och önskemål för att därefter kunna hitta en lämplig väg framåt. Elin har själv studerat detaljhandel och service management.Det som driver Elin i hennes arbete är när hon får hjälpa människor att hitta en sysselsättning men även att se utvecklingen hos både deltagarna men även hos henne själv. Man lär sig mycket genom att hjälpa andra nämligen. Elin får mycket motivation i sitt arbete här på Arcus genom hennes positiva, energigivande och fantastiska arbetskollegor. Det bästa med att arbeta som karriärkonsult är att se lyckan från deltagare när de nått målet och kommit ut i sysselsättning, säger Elin och hon beskriver sin arbetsdagar som glädjande, utmanande och lösningsfokuserade.
Läs mer
Personal Andreas Ekström
Andreas
Karriärkonsult
På Arcus kontor i Arboga och Köping arbetar Andreas som karriärkonsult. Andreas har arbetat på Arcus sedan november 2021. I hans roll som karriärkonsult innebär det att ha nära kontakt med deltagarna och lyssna på deltagarnas behov och önskemål för att sedan kunna hitta en lämplig väg framåt. En avgörande del i hans arbete är samtalet med deltagare, där man diskuterar nya idéer och planer för att ta deltagaren vidare med målet att nå arbete eller studier. Andreas styrkor är att han är en lugn och god lyssnare, förklarar pedagogiskt och ser lösningar i stället för att fastna i problem. Andreas drivs av att se utveckling både hos sig själv och andra och blir stolt när han ser utvecklingen och framstegen hos deltagarna.
Läs mer
Personal- Martin Janström
Martin
Affärsutvecklare
På Arcus 3 kontor i Malmö arbetar Martin Janström, en positiv kille som älskar det sociala mötet med både deltagare och arbetsgivare. Han började som handledare på Arcus januari 2021 för att i mars 2022 gå vidare till att arbeta som affärsutvecklare. Som affärsutvecklare har Martin dialog med deltagare där han kartlägger hur de kan närma sig arbetsmarknaden. Han tar kontakt med företag för att undersöka deras behov av rekrytering och jobbar hela tiden med att etablera nya samarbetspartners. Martin har en kandidatexamen i HR med inriktning arbetsrätt och tidigare erfarenheter från att ha jobbat både inom handel och inom personlig assistans och besitter därmed stora kunskaper i hur man bemöter och hjälper människor. Martin drivs över att få se andra människor utvecklas och komma ut i sysselsättning och det får han göra under sina fartfyllda dagar som innehåller både samtal och glädje
Läs mer
Personal -Bodil Andersson
Bodil
Arbetskonsulent
Från Skövdekontoret arbetar Bodil med att hjälpa deltagare i projektet Introduktion till arbete (INAB) att närma sig arbetsmarknaden efter en längre tid i från arbetslivet. Deltagarna i INAB kommer med olika bakgrund och förutsättningar, arbetskonsulenternas roll är att göra en kartläggning för att sedan stötta deltagaren att börja resan mot en arbetsprövning. Detta sker genom samtal, studiebesök, föreläsningar och kontakt med arbetsgivare. Att få hjälpa en människa och göra deras vardag lite bättre genom att hitta en sysselsättning ger Bodil en rejäl kick och en motivation till att fortsätta göra skillnad.
Läs mer

Våra värdeord

Vår värdegrund beskriver hur vi vill uppfattas av deltagare, kunder och samarbetspartners. Värdegrunden är också basen för vår verksamhet, och det som genomsyrar vårt dagliga arbete och leder oss mot vår vision.

badge symbol

Professionella

Vi agerar professionellt i varje situation!

crossroad symbol

Agila

I en bransch med tvära kast krävs förmågan att snabbt ställa om vid förändring!

superman symbol

Goda Förebilder

Vi föregår med gott exempel och uppträder snyggt i alla situationer!

heart symbol

Engagerade

Vi är engagerade och bryr oss om våra kunder, på riktigt!