2023-04-25

Ta ditt CV till en ny nivå

Vi på Arcus vet hur viktigt det är med proffsiga, unika och anpassade ansökningshandlingar för att sticka ut i mängden av arbetssökande. Det kan dock vara en utmaning att veta vad man ska inkludera och hur man ska utforma det på ett effektivt sätt. I det här blogginlägget kommer vi att gå igenom några av de bästa tipsen för att skriva ett CV som sticker ut och hjälper dig att få den anställning du söker.

  1. Anpassa ditt CV till jobbet

Ett av de viktigaste stegen när du skriver ditt CV är att anpassa det till det specifika jobbet du söker. Detta innebär att du bör undersöka företaget och den lediga positionen på företaget, ta reda på vilka kompetenser och erfarenheter som är relevanta för jobbet. Använd sedan denna information för att anpassa ditt CV och betona dina relevanta färdigheter och erfarenheter.

2. Fokusera på prestationer

När du beskriver din erfarenhet och kompetenser, fokusera på prestationer istället för bara att lista arbetsuppgifter. Arbetsgivare vill se konkreta resultat, så inkludera mätbara prestationer som du har uppnått under dina tidigare anställningar.

3.Visa upp din personlighet

Ditt CV är en chans att visa upp din personlighet och vad som gör dig unik som kandidat. Tänk på att inkludera information om dina intressen, dina prestationer utanför arbetet och andra personliga egenskaper som är relevanta för jobbet.

4. Var specifik

För att göra ditt CV lätt att läsa och förstå, var specifik i dina beskrivningar. Använd konkreta exempel och beskriv din erfarenhet och dina prestationer på ett tydligt och specifikt sätt.

5. Se till att dina kontaktuppgifter stämmer och är lätta att hitta

Ja, det kanske känns helt självklart men faktum är att vi ofta ser att personer glömmer av att uppdatera sitt cv när de till exempel byter mejladress eller får ett nytt telefonnummer. I en del fall saknas uppgifter helt vilket såklart leder till att en arbetsgivare inte kommer kunna kontakta personen i fråga, oavsett hur bra CV:t är i övrigt. Så ta det för vana att ögna igenom ditt CV en sista gång innan du skickar i väg det så att du är säker på att allt stämmer.

6. Använd rätt format och layout

Att välja rätt format och layout kan göra ditt CV mer professionellt och lättläst. Välj ett format som passar din erfarenhet och kompetenser, och använd en lättläst font och lämplig storlek. Använd också rubriker och punktlistor för att göra det enkelt att skanna igenom ditt CV. Tänk på att ditt CV ska vara strukturerat så att det enkelt går att hitta den information som man söker efter. Hitta en struktur för datum och rubriker, och följ den genom hela ditt CV

7. Bild eller inte bild?

Den ständiga frågan vi får på Arcus är huruvida man ska ha en bild med i sitt cv eller inte. Vi tycker definitivt att det är trevligt med bild. Det ger arbetsgivaren en strakare känsla av vem du är och chansen att arbetsgivaren ska minnas just dig ökar. Man vet också genom forskning att vi är mer benägna att engagera oss i informationsflöden där det finns bilder på verkliga människor. Så vill du sticka ut och skapa ett engagerande cv ör bild definitivt något vi rekommenderar.