Tack Arcus

Patrik

Industriarbetare

Patrik hade varit arbetssökande i 2 år innan han blev inskriven hos Arcus i Bengtsfors. Här fick han hjälp genom samtal med handledare som var insatta i arbetsmarknaden och därigenom peppning och stöttning med både ansökningshandlingar och att hålla motivationen uppe. Patrik kände att det var tuffare än han trott på arbetsmarknaden och därför var det av stor vikt att få stöttning av sin karriärkonsult när motivationen inte var på topp. Det är lätt att självförtroendet bryts ner när man varit arbetssökande under en längre tid och man söker jobb efter jobb men får ingen återkoppling på dem

Men genom sin karriärkonsult på Arcus fick Patrik ta del av Arcus företagskontakter och han fick därigenom komma på en intervju där hans handledare var med hela vägen som ett stöd. Han fick därefter en praktik hos arbetsgivaren och genom täta uppföljningar under praktikperioden för att säkerställa att allt kändes rätt för både honom och arbetsgivare så fick han så småningom en anställning. Han arbetar idag som operatör för maskiner, kör truck och utför även flera andra arbetsuppgifter på en konfektyrfabrik.

Vad är det viktigaste med att ha fått ett jobb och etablerat sig på arbetsmarknaden?
Att man är självförsörjande och även den sociala biten som är otroligt viktig. Du är med och bidrar och det anser jag är jätteviktigt. Det är viktigt att få ett förtroende, ha rutiner i vardagen och få känna sig behövd.

Varför tror du att lyckades att få just detta jobb?
Rätt inställning. Vill jobba, och kämpa. Jag gick genom en praktik och visade framfötterna och därför fick jag förtroendet till anställning.

Patriks tips till andra arbetssökande:
– Ge inte upp! För ger man upp så kommer man inte framåt. För varje nej är du närmare ett ja. Om du kan få en praktik så kan det vara en fördel för då har du möjligheten att visa att du verkligen vill jobba och visa vad du går för.

Visa alla tidigare deltagare
Deltagare i Krom