Tack Arcus

Haxhi

Kablagemontör

Haxhi Avdiu är 62 år bor i Arvika. Han har under 3 år jobbat som timanställd mot en skola inom hemspråksundervisning men samtidigt varit arbetssökande innan han började i programmet Rusta och Matcha hos Arcus i Arvika. Det var ca 12 år sedan han hade sin senaste heltidsanställning. Hos Arcus har han fått hjälp med jobbansökningar och tips på arbeten att söka. Han har jobbat med att ta fram ett Cv och personligt brev. Datakunskaperna har stärkts och han har deltagit på föreläsningar om hur man söker arbete på olika sätt. Det absolut viktigaste under tiden i programmet var alla bra råd och tips man fick samt att ta del av Arcus företagskontakter.

Haxhi har jobbat som lärare i sitt hemland och fick sitt första jobb i Sverige som mattelärare på en lågstadieskola. Han började sedan att jobba inom industrin men då företaget flyttades utomlands så avslutades anställningen. Han började då som resurs i en skola via bemanningsenheten och så har det sett ut för honom en tid.

– Man måste försöka ha sitt självförtroende kvar och inte tappa tron och ge upp i sitt arbetssökande, säger han. Se på mig, det löste sig till slut!

Haxhi blev rekommenderad av Arcus affärsutvecklaren till en av Arcus arbetsgivarkontakter och idag har han fått en tjänst inom industrin som kablagemontör. Detta med hjälp av en två veckors praktik innan han började, där han fick visa att han hade rätt inställning och verkligen ville jobba. Haxhi som både är punktlig, strukturerad och har en positiv inställning är glad och tacksam och beskriver att han hela tiden får lära sig nya saker.

– Det bästa med att ha ett arbete är att man får en struktur och rutiner i vardagen och tryggheten att ha ett jobb att gå till.

När vi frågar om Haxhii kan beskriva en arbetsdag med tre ord säger han:
– Känns himla bra!

Om du får ge ett tips till andra som är arbetssökande, vad skulle det vara?
– Tappa inte ditt självförtroende oavsett hur gammal du är. Kolla på mig, jag är 62 år gammal och har idag lyckats hitta ett arbete.

Visa alla tidigare deltagare
Deltagare i Krom