Tack Arcus

Anna-Karin

Kanslist

Anna Karins egna berättelse om resan till en anställning:
Efter 3,5 år som arbetslös med en egenvald avstickare för lite studier inom ekonomi och löneassistent under 1 år, kom jag till Arcus i Munkedal Juni 2022.

Äntligen en personlig kontakt, någon som såg mig och inte bara en röst i telefonen. Under 3,5 år som arbetslös och många nej på sökta jobb kände jag många gånger att det är ingen idé, utan jag söker jobb bara för att jag måste. Självförtroendet var inte alltid på topp.

Till en början var jag lite skeptisk och funderade på vad Arcus skulle kunna göra för mig. Men det släppte med en gång, jag fick förtroende för min karriärskonsult. Han peppade och kom med förslag på olika aktiviteter mm. Han svarade på mina frågor och pushade på. Det har känts tryggt att diskutera med min karriärskonsult som hela tiden har sett och förstått vad jag vill. Det har varit en kanonbra kommunikation!

I januari 2023 fick jag frågan från vår idrottsförening (som jag gjorde praktik på under utbildningen) om jag var intresserad av att jobba där efter att en anställd går i pension. Men som en ideell förening finns ju inte pengarna för att anställa någon och de har därför haft anställda med bidrag. Jag pratade då med min karriärskonsult om det fanns några möjligheter till att jag skulle kunna får jobba med bidrag. Tillsammans med min karriärskonsult kollade vi upp detta och glädjande nog var jag en av dem som kunde få ett nystartsjobb.

Den 13 februari startade jag min anställning med nystartsjobb som kanslist och livet känns på topp igen. Nu har jag också en normal vecka med jobb, trött på kvällarna och kan ta helg som alla andra. Självförtroendet börja äntligen komma tillbaka. Detta slutade i en win win situation då föreningen får en anställd med bidrag och jag får ett jobb.

Tips till dig som är i samma situation:
– GE INTE UPP! Prata med er karriärskonsult om dina tankar och lyssna på deras råd och tips.

Visa alla tidigare deltagare
Deltagare i Krom