Your address will show here +12 34 56 78
 
 
 
Svenska för invandrare

SFI för alla hos Arcus

Vi erbjuder SFI för alla. SFI är svenska för nybörjare. När du börjar hos oss kommer du att få träffa våra duktiga lärare. Tillsammans med dem kommer du att få skapa en plan för dina studier. Det är viktigt för oss att veta vad du redan kan och vad du vill lära dig. Om du vill så kan du få hjälp på ditt hemspråk eftersom våra SFI-lärare har modersmålslärare till sin hjälp. Att läsa SFI hos oss hjälper dig att snabbare komma in i det svenska samhället. Du kommer att kunna studera vidare eller få möjlighet att skaffa ett arbete. Vi kan även hjälpa dig att kombinera din SFI-utbildning med en språkpraktik. Hos oss kommer du att lära dig svenska på ett roligt och utmanande sätt. Vår SFI utgår från dig. Du studerar i din egen takt. Datorkunskap ingår och du kommer även att ha tillgång till vår lärplattform. Där kan du träna på det som du vill eller behöver lära dig mer om. Det kan till exempel vara att skriva, läsa, lyssna, tala eller förstå svenska. Att läsa svenska hos Arcus är roligt och enkelt!

Om SFI
SFI är en egen skolform där du är utgångspunkten. Du har en personlig studieplan och studerar i din egen takt. Det finns tre olika studievägar inom SFI. Du studerar på den nivå som passar dina tidigare erfarenheter och den studiebakgrund du har.

Studieväg 1 (SFI-kurs A, B, C och D)
För dig som har en kort eller ingen utbildning alls (0-5 år) från ditt hemland, inte kan läsa och skriva och/eller inte kan det latinska alfabetet.

Studieväg 2 (SFI-kurs B, C och D)
För dig som har en grundskoleutbildning (6-9 år) från ditt hemland.

Studieväg 3 (SFI-kurs C och D)
För dig som har motsvarade en gymnasieutbildning eller högre utbildning (10 år eller mer) från ditt hemland. Vi vill gärna kombinera din SFI med en språkpraktik hos en arbetsgivare. Då får du möjlighet att tala mycket svenska och får på så sätt en förståelse för det svenska språket. Du får även ta del av den svenska arbetskulturen och möjligheter att skapa egna kontakter med arbetsgivare och arbetskamrater. Ett bra tillfälle att visa vad du kan! Detta leder förhoppningsvis till en anställning. Vi hjälper dig gärna med att komma i kontakt med olika arbetsgivare, skriva meritförteckning och ett personligt brev.

ITSLEARNING
På Arcus använder vi lärplattformen, itslearning i våra kurser och program. Itslearning är vår digitala lärmiljö där kursmaterial, information & studieuppgifter presenteras. I lärplattformen sker också kommunikation mellan dig och läraren och mellan dig och dina kurskamrater. Itslearning är en webbtjänst, vilket gör att du kan logga in från vilken dator som helst. Du kan också logga in från en smartphone eller surfplatta.

Logga in med det användarnamn och lösenord du fått av din lärare. Vi hoppas att du kommer att få en stimulerande och utvecklande tid tillsammans med oss.
https://arcus.itslearning.com/index.aspx

För mer information kontakta Anna Andersson, Rektor
anna.andersson@arcus.nu
070-270 61 31