Okategoriserade

Studie & Yrkesvägledare region Öst

Stockholm
Rekrytering
Administration

Om Oss
Arcus resurs är ett rekryteringsföretag med attraktiva resurslösningar till företag och organisationer. Med lokal förankring förser vi våra kunder med kompetent och välmotiverad personal för ett tillfälligt eller permanent behov.
För mer information läs på www.arcus.nu

Vi söker nu en driven, strukturerad, flexibel examinerad studie och yrkesvägledare med stort affärsfokus!

Du kommer att vara stationerad på huvudorter Södertälje alternativt Järfälla och ha ansvar för Östergötland, Södermanland och Stockholm. Arbetet kräver en flexibilitet och resor i arbetet.

Dina arbetsuppgifter
I din roll som Studie och yrkesvägledare i projekt Stöd och Matchning kommer du vägleda, rådgiva och coacha deltagarna i sitt arbetssökande. Genom en kartläggning av deltagarnas behov är du med och planerar vilka aktiviteter deltagarna behöver för att nå sina mål. Slutmålet är givetvis arbete men kan även nås genom vidare studier.

Som Studie och yrkesvägledare jobbar du med kortare kompetenshöjande insatser inför jobbsökningen. Syftet är att utveckla den arbetssökandes färdigheter i att söka arbete på ett aktivt och medvetet sätt mot ett tydligt mål. Arbetet innebär också att upprätta och följa upp handlingsplaner samt ha kontinuerliga kontakter med vår kund Arbetsförmedlingen. Du kommer även ha ett stort fokus på kontakter med arbetsgivare.

Din profil
För att söka tjänsten är det ett krav att du är examinerad Studie och Yrkesvägledare samt innehar TVÅ års arbetslivserfarenhet. Arbetslivserfarenheten behöver inte vara som studie och yrkesvägledare. 

Övriga kompetenskrav
Förmåga att kommunicera väl på svenska i tal och skrift. Mycket goda kunskaper i att använda datorbaserade ordbehandlings- och presentationsprogram, e-post samt internet. Goda kunskaper i engelska.
Meriterande är kunskaper i arabiska språket.

Som person trivs du med att arbeta med människor och är duktig på att organisera och planera din tid. Du motiveras av att stödja och leda människor i förändring och till förändring samt har ett stort tålamod, ett starkt engagemang och en god människokännedom.

Vi sätter stort värde på din sociala kompetens, din samarbetsförmåga och lyhördhet samt att du har en humanistisk grundsyn med förmågan att skapa energi.

Du behöver även ha, eller möjlighet att skaffa, ett stort och brett kontaktnät med företag och organisationer i behov av personal. Det är mycket meriterande om du har arbetat som handledare inom Stöd och Matchning innan.

Som Studie och yrkesvägledare hos Arcus i projekt Stöd och Matchning kommer du vara stationerad på en huvudort inom regionen men kommer utföra SYV-samtal på fler av Arcus leveransorter.

Deltagare som väljer Arcus i projekt Stöd och Matchning ska få marknadens bästa bemötande med 100 % fokus på anställning eller vidareutbildning!

Om du känner att du är rätt person så sök omgående. vi tillämpar löpande urval och rekrytering varpå tjänsten kan komma tillsättas tidigare. Sök dock senast den 28/2.

Frågor om tjänsten besvaras av Regionchef Moussa Esa, moussa.esa@arcus.nu

Author


Avatar